Vesti
Ponedeljak, 16. oktobar, 2017.
RHP: Obilazak radova izgradnje stanova izbeglicama u Golubincima
Radove na izgradnji stanova u Golubincima u okviru četvrtog potprojekta Regionalnog stambenog programa obišli su prvi potpredsednik Vlade Srbije I ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, zamenik šefa Misije OEBS u Srbiji, Džozef Melot, predstavnik UNHCR-a, Andrej Kazakov, v.d. direktora „Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru” d.o.o. Beograd, Dragan Katuca i komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić.

Rok za završetak izgradnje 30 stanova u Golubincima kod Stare Pazove, koji su namenjeni izbeglicama iz Bosne I Hercegovine I Hrvatske, je jul sledeće godine. Stanovi će biti dodeljeni izabranim korisnicima, koji će nakon šest meseci od useljenja imati mogućnost otkupa po povlašćenim cenama u skladu sa Zakonom o izbeglicama.

U okviru četvrog potprojekta Regionalnog stambenog programa planirana je izgradnja 261 stana, od toga 219 stambenih jedinica za zakup sa mogućnošću kupovine, i 42 stambene jedinice namenjene za socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima.

Pored Stare Pazove (Golubinci) gde se gradi 30 stambenih jedinica, planirana je izgradnja stambenih jedinica u opštinama Arilјe, Bor, Vrnjačka Banja, Odžaci, Sombor, Stara Pazova, Temerin, Užice, Loznica, Brus, Kladovo, Negotin i Zrenjanin.

Vrednost četvrtog potprojekta je 13 miliona evra.

Do sada je u okviru Regionalnog stambenog programa dodeljeno 1.207 stambenih rešenja, od čega 628 za pakete građevinskog materijala, a podeljeno je i 479 kuća.

Program se finansira iz donatorskih sredstava kojima upravlja Banka za razvoj Saveta Evrope. Cilj Regionalnog stambenog programa je zbrinjavanje izbegličkih porodica sa prostora bivše Jugoslavije.
Informator o radu  
59ms