Vesti
Četvrtak, 23. novembar, 2017.
Počela izgradnja 270 stanova u Kamendinu
U beogradskom naselju Kamendin postavljen je kamen temeljac za izgradnju 270 stanova za izbeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine u okviru petog potprojekta Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji.

Vrednost projekta je 10 miliona evra. Finansijska sredstva su obezbeđena delom iz donatorskog Fonda Regionalnog stambenog programa, preko Banke za razvoj Saveta Evrope i delom iz budžeta Grada Beograda.

Svečanoj ceromoniji polaganja kamena temeljca prisustvovali su gradonačelnik Beograda Siniša Mali, generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović, predstavnici ambasada zemalja donatora, međunarodnih institucija, komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić i v.d. direktora „Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru“ d.o.o. Beograd Dragan Katuca.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je da se polaganjem ovog kamena temeljca ispravlja višedecenijska nepravda prema 270 izbegličkih porodica iz Hrvatske i BiH koje će se krajem januara 2019. godine konačno useliti u nove stanove u Kamendinu.

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović istakao je da Regionalni stambeni program treba da se sprovede do kraja jer on posle dugog niza godina konačno rešava osnovne egzistencijane potrebe najugroženijeg dela izbegličke populacije u Srbiji, a istovremeno unapređuje odnose i doprinosi stabilnosti u regionu.

Izgradnja stanova počela je u Ulici Akrobate Aleksića, a rok za izgradnju je januar 2019. godine.
Informator o radu  
59ms