Vesti
Petak, 24. novembar, 2017.
RSP: Dodeljeno 12 montažnih kuća
U okviru drugog potprojekta Regionalnog stambenog programa u četiri opštine u Srbiji dodeljeno je 10 montažnih kuća izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Četiri korisničke porodice sa prebivalištem na teritoriji grada Pančeva dobilo je novi dom. Svečanom uručenju ključeva prisustvovali su gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, v. d. direktora „Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru“ d.o.o. Beograd Dragan Katuca, predstavnik izvođača radova „Monter gradnja Ćurčić“ Miljko Ćurčić i predstavnik rukovodioca izgradnje „Krip Inženjering“ Aleksandar Kubat.

Po jedna montažna kuća dodeljena je izbegličkim porodicama u Šapcu i Topoli. U Aranđelovcu je četiri korisničkih porodica dobilo novi dom.

U okviru četvrtog potprojekta Regionalnog stambenog programa dodeljena je po jedna montažna kuća u Lajkovcu i Ivanjici.

Do sada je u okviru drugog potprojekta ukupno primopredato 78 montažnih kuća, dok je u okviru četvrtog potprojekta dodeljeno 9 kuća izbegličkim porodicama sa prostora bivše Jugoslavije.
Regionalni stambeni program je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodica u regionu.

Regionalni stambeni program sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Italije, Norveške, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.
55ms