Vesti
Četvrtak, 26. april, 2018.
U Sevojnu počela izgradnja 20 stanova za izbegla lica
U okviru četvrtog potprojekta Regionalnog stambenog programa počela je izgradnja 20 stanova u Sevojnu. Stanovi su namenjeni izbelim licima sa prostora bivše Jugoslavije.

Svečanom polaganju kamena temeljca u Sevojnu prisustvovao je i prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije I ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji je istakao kako je Srbija jedno veliko gradilište i da se nada da će do kraja godine mnogi radovi biti završeni I da će izbegla lica konačno rešiti svoje stambeno pitanje.

“To pokazuje da Srbija nikad ne zaboravlja one koji joj se obrate za podršku.Zato želim da zahvalim Vladi Srbije i svim nadležnim institucijama,ali i svim međunarodnim organizacijama i bilateralnim donatorima koji su prepoznali značaj Programa i pomogli mu da zaživi”,rekao je Dačić.

Četvrti potprojekat Regionalnog stambenog programa vredan je više od 13 miliona evra I obuhvata izgradnju 30 montažnih kuća, 261 stambenu jedinicu, 300 paketa građevinskog materijala i 129 seoskih kuća.

“Veliko mi je zadovoljstvo što će se 20 porodica do kraja godine, kada je planiran završetak izgradnje, useliti u svoje nove stanove. Time rešavamo ne samo njihov problem, već decenijski problem izbeglih lica iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.”- istakao je v.d. direktora “Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru” Dragan Katuca.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja je zajednički višegodišnji program Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, čiji je cilj trajno rešavanje stambenog pitanja izbeglica.
Informator o radu  
30ms