Vesti
Sreda, 30. maj, 2018.
Potpisan Ugovor o izvođenju radova na izgradnji 10 stambenih jedinica u Šidu
U okviru drugog potprojekta Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja ugovor o izvođenju radova na izgradnji višeporodičnog stambenog objekta u Šidu potpisali su v.d. direktora „Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru“ d.o.o. Beograd Dragan Katuca i Milena Damnjanović Kalajdžić koja zastupa preduzeće Centum d.o.o. Leskovac.

Ugovorom je predviđena izgradnja 10 stambenih jedinica na teritoriji opštine Šid. Stanovi su namenjeni izbeglim licima iz Republike Hrvatski i Bosne i Hercegovine.

Ukupna vrednost potpisanog ugovora iznosi blizu 290.000 evra bez PDV-a.

U okviru drugog potprojetka stanovi za izbegla lica grade se i u Vršcu, Kruševcu, Paraćinu, Prokuplju, Sremskoj Mitrovici, Bajinoj Bašti, Šapcu i Kikindi.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodica u regionu.

Regionalni stambeni program sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Italije, Norveške, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.
Informator o radu  
57ms