Vesti
Petak, 15. jun, 2018.
Potpisan Ugovor o izvođenju radova na izgradnji 276 stambenih jedinica u Novom Sadu
U okviru petog potprojekta Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja ugovor o izvođenju radova na izgradnji višeporodičnog stambenog objekta u Novom Sadu potpisali su v.d. direktora „Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru“ d.o.o. Beograd Dragan Katuca i Đuro Đurđević ispred Grupe ponuđača “Gradina” d.o.o. Beograd I “Inobačka”d.o.o. Novi Sad.

Ugovorom je predviđena izgradnja 276 stambenih jedinica na teritoriji Novog Sada. Stanovi su namenjeni izbeglim licima iz Republike Hrvatski i Bosne i Hercegovine.

Ukupna vrednost potpisanog ugovora iznosi blizu 6.357.000 evra bez PDV-a.

U okviru petog potprojekta planirana je izgradnja ukupno 1267 stambenih jedinica od toga je 270 stanova u beogradskom naselju Kamendin, čija je izgradnja u toku.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodica u regionu.

Regionalni stambeni program sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Italije, Norveške, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.
Informator o radu  
54ms