Vesti
Sreda, 20. jun, 2018.
Potpisan Ugovor o izgradnji 40 stambenih jedinica u Kruševcu
Ugovor o izvođenju radova na izgradnji višeporodičnih stambenih objekata u Kruševcu potpisali su v.d. direktora „Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru“ d.o.o. Beograd Dragan Katuca i Bogoljub Milenović, u okviru petog potprojekta Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.

Ugovorom je predviđena izgradnja 40 stambenih jedinica u Kruševcu, koji su namenjeni izbeglim licima iz Republike Hrvatski i Bosne i Hercegovine.

Ukupna vrednost potpisanog ugovora iznosi 809.556,91 evra bez PDV-a.

U okviru petog potprojekta planirana je izgradnja ukupno 1267 stambenih jedinica od toga je 270 stanova u beogradskom naselju Kamendin, čija je izgradnja u toku.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodica u regionu.

Regionalni stambeni program sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Italije, Norveške, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.
Informator o radu  
35ms