Vesti
Sreda, 5. septembar, 2018.
Svečano otvaranje dograđenog dela i sportskih terena Osnovne škole Nikola Tesla u Novom Sadu
Ministar prosvete, nauke I tehnološkog razvoja Mladen Šarčević , gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević I v.d. direktora “Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru” Dragan Katuca posetili su Osnovnu školu “Nikola Tesla” u Novom Sadu koja je uključenа u Progrаm modernizаcije školа.

Zа dogrаdnju objektа i izgrаdnju sportskih terenа iz budžetа Republike Srbije uloženo je 128 milionа dinara, dok je Grad Novi Sаd investirаo nešto više od 50 milionа dinаrа.

Osnovna škola „Nikola Tesla“ u Novom Sadu je ovim projektom dobila osam novih učionica, šest novih kabineta, jednu multifunkcionalnu prostoriju, kantinu, dva lifta za decu sa posebnim potrebama, osam toaleta, razglas, video nadzor, terene za fudbal, rukomet, košarku i odbojku, kao i atletsku stazu sa jamom za skok u dalj, teren za tenis i teren za bacanje kugle.

“Ovo je samo jedna od škola u Srbiji koje smo obnovili u protekle dve godine. Ako nastavimo ovim tempom za dve godine ćemo rekonstruisati sve škole u Republici Srbiji” istakao je ministar prosvete, nauke I tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

Programom modernizacije škola obuhvaćene su još dve škole u Novom Sadu Osnovna škola Veljko Vlahović” I Osnovna škola “Ivo Lola Ribar”.
Informator o radu  
50ms