Vesti
Petak, 7. septembar, 2018.
Počela izgradnja 20 stanova za izbeglice u Ubu
U okviru petog potprojekta Regionalnog stambenog programa u Ubu je položen kamen temeljac za izgradnju 20 stanova koji su namenjeni izbeglicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Svečanom polaganju kamena temeljca prisustvovao je prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić, predsednik opštine Ub Darko Glišić, narodni poslanik u Narodnoj skupštini RS Ivana Nikolić, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave I lokalne samouprave Bojan Stević, predstavnici EU Delegacije u Srbiji, OEBS-a, UNHCR-a, komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić i v.d. direktora „Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru“ d.o.o. Beograd Dragan Katuca.

Finansijska sredstva za izgradnju 20 stanova u Ubu obezbeđena su delom iz donatorskog Fonda Regionalnog stambenog programa, kojim upravlja Banka za razvoj Saveta Evrope 59 miliona dinara i delom iz budžeta opštine Ub 4 miliona dinara.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić istakao je da bi radovi trebalo da budu završeni u junu 2019. godine.On je napomenuo da deo stambenog programa u Ubu predviđa i kupovinu 17 seoskih kuća za izbeglice u vrednosti od 187.000 evra, što je realizovano, kao i dodelu 20 paketa građevinskog materijala u vrednosti od 180.000 evra, čija je realizacija u toku.

“Veliko mi je zadovoljstvo što smo se ponovo okupili kako bismo obeležili postavljanje kamena temeljca u Ubu. Ovo je jedno od 32 gradilišta gde se izvode radovi na izgradnji višeporodičnih stambenih objekata, u 25 jedinica lokalne samouprave na teritoriji Republike Srbije. Do kraja godine očekujemo i ugovore za još devet opština. “ – istakao je Dragan Katuca, v.d.direktora Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru” d.o.o. Beograd

Izvođač radova u Ubu je GP “Građevinar“ d.o.o., a rok za završetak gradnje je jun 2019. godine.

Potprojekat 5 Regionalnog stambenog programa vredan je 52 miliona evra i od te sume, odobrena međunarodna donatorska sredstva čine 38,8 miliona evra, a kontribucija Republike Srbije je 13,2 miliona evra.

Informator o radu  
35ms