Vesti
Četvrtak, 1. novembar, 2018.
Karlovačka gimnazija obeležila 227 godina od osnivanja
Svečanom akademijom i otvaranjem Konfucijive učionice namenjene izučavanju kineskog jezika i kulture, Karlovačka gimnazija, obeležila je danas 227 godina od osnivanja.

Nakon 35 godina Karlovačka gimnazija je dobila novi izgled pošto je urađena sanacija fasade. Takođe, odrađeni su i neki unutrašnji radovi na vodovodnoj instalaciji sve u okviru Programa modernizacija škola.

Promoter i naručilac projekta je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koje u saradnji sa “Jedinicom za upravljanje projektima u javnom sektoru” d.o.o. Beograd sprovodi Program modernizacija škola u Republici Srbiji.

Svečanoj manifestaciji u Sremskim Karlovcima prisustvovali su ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarćević, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, šefica Kancelarije Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Dubravka Negre, v.d.direktora Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru Dragan Katuca.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao je na svečanosti da je ulaganje u obrazovanje jedan od prioriteta tog ministarstva i Vlade Srbije, jer je znanje najvažniji resurs svakog društva. Takođe, je najavio i da će ulaganja u obrazovne ustanove biti nastavljena i naredne godine.

Program modernizacije škola se finansira iz sredstava zajma Evropske investicione banke u visini do 50 % od ukupne vrednosti Projekta, preostalih 50% se finansira od strane Republike Srbije, odnosno lokalnih samouprava kroz infrastrukturna ulaganja.

Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Beograd, kao implementaciona jedinica Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, do sada je u okviru projekta Program modernizacije škola realizovala adaptaciju, rekonstrukciju ili dogradnju 109 škola na teritoriji Republike Srbije.

Cilj Programa je da sva deca imaju bolje i kvalitetnije uslove za rad i učenje.
Informator o radu  
26ms