Vesti
Ponedeljak, 20. maj, 2019.
Položen kamen temeljac za izgradnju isturenog odeljenja OŠ Jovan Jovanović Zmaj u Zvečkoj
U obrenovačkom naselju Zvečka položen je kamen temeljac za izgradnju isturenog odeljenja OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ , dok će postojeći deo biti rekonstruisan a sve u okviru projekta Program modernizacija škola.

Svečanom polaganju kamena temeljca prisustvovali su ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković, direktorka Evropske investicione banke Dubravka Negre, gradski sekretar Slavko Gak i direktor Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Beograd Dragan Katuca.

U dograđenom delu planirana je izgradnja šest novih učionica, dva kabineta, biblioteke, tri kancelarije, sanitarnog čvora kao i izgradnja fiskulturne sale sa svlačionicama. Takođe, ovim programom je obuhvaćena i rekonstrukcija postojećeg objekta a radovi podrazumevaju prenamenu postojećih prostorija i sanaciju sanitarnih čvorova.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević je istakao da je obrazovanje u Srbiji u usponu i da će ovi radovi omogućiti đacima bolje uslove za rad I učenje.

„Ovo što se danas ovde dešava je zbog vas, da bi imali još bolje uslove nego što imate sada, više učionica i kabineta i salu za fizičko kako bi mogli bolje da se razvijate i imate najbolje moguće uslove kao što imaju deca ne samo u centralnim gradskim opštinama nego u najrazvijenijim delovima sveta“, rekao je ministar Šarčević.

Direktorka kancelarije Evropske investicione banke za Zapadni Balkan, Dubravka Negre, izrazila je zadovoljstvo što učestvuju u ovom projektu I da na taj način žele da podrže budućnost Srbije, a to su deca.

„Kada smo pre nekoliko godina procenjivali, na zahtev Vlade Srbije, opravdanost ovih ulaganja zaključili smo da svaka druga osnovna i srednja škola u Srbiji nemaju fiskulturnu salu, da svaka treća zahteva potpunu rehabilitaciju i modernizaciju, a svaka četvrta je starija od 60 godina“, rekla je Negre.

Navela je da su se zato i odazvali da podrže program rehabilitacije i modernizacije osnovnih i srednjih škola širom Srbije sa 50 miliona evra od čega je, kako je dodala, 35 miliona već isplaćeno.

Ugovorena vrednost ovih radova je oko 1,3 miliona evra bez PDV-a.

Projekat “Program modernizacije škola” se finansira iz sredstava kredita Evropske investicione banke.

Informator o radu  
44ms