Vesti
Ponedeljak, 8. jul, 2019.
U Ubu dodeljeno 20 stanova izbegličkim porodicama
Od početka izgradnje stanova u Ubu prošlo je deset meseci, a najugroženije izbegličke porodice već su se uselile u nove domove. Time je trajno rešeno stambeno pitanje 20 izbegličkih porodica iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske i to nakon 25 godina, sve u okviru petog potprojekta Regionalnog stambenog programa.

Svečanoj ceremoniji uručenja ključeva prisustvovali su prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić, ambasador i šef Delegacije EU Sem Fabrici, zamenik šefa misije OEBS-a Džozef Melot, predsednik opštine UB Darko Glišić, komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić i direktor Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Beograd Dragan Katuca.

Prvi potpredsednik Vlade RS je istakao da Srbija radi posvećeno na rešavanju potreba izbeglica i na izgradnji stanova za rešavanje potreba izbegličkih porodica i istakao da je do sada useljeno 3.528 korisnika i da se stanovi grade na još 40 lokacija.

Šef delegacije Evropske komisije Sem Fabrici je naveo da se Regionalni stambeni program sprovodi uspešno I da je Srbija do sada iskoristila 60 odsto od 300 miliona evra koliko je izdvojeno za ovaj Program.

Finansijska sredstva za izgradnju 20 stanova u ulici Slobodana Penezića Krcuna u Ubu obezbeđena su delom iz donatorskog Fonda Regionalnog stambenog programa, kojim upravlja Banka za razvoj Saveta Evrope ukupno 415.690 evra, dok je opština Ub izdvojila 14 miliona dinara.
Informator o radu  
27ms