Vesti
Ponedeljak, 15. jul, 2019.
Uručeni ključevi 20 stanova za izbegla lica u Vršcu
Dvadeset izbegličkih porodica iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske je nakon 25 godina konačno rešilo svoje stambeno pitanje. U Vršcu su dodeljeni ključevi, a izbegličke porodice koje su nakon nemilih dešavanja na prostoru bivše Jugoslavije utočište pronašle u Vršcu i okolini, sada imaju sve uslove da trajno ostanu u ovom gradu.

Stanovi su izgrađeni u okviru drugog potprojekta Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji. U okviru ovog Programa takođe, je planirana izgradnja još 40 stanova u okviru osmog potprojekta.

Finansijska sredstva za izgradnju 20 stanova u Vršcu obezbeđena su delom iz donatorskog Fonda Regionalnog stambenog programa kojim rukovodi Banka za razvoj Saveta Evrope, ukupno 421.057 evra, dok je Grad Vršac izdvojio 11,5 miliona dinara.

Svečanoj ceremoniji uručenja ključeva prisustvovali su prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić, predstavnica Delegacije Evropske unije u Srbiji Leonete Pajer, šef Predstavništva UNHCR-a u Srbiji Hans Šoder, komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić, gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović I direktor Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Beograd Dragan Katuca.

Potprojekat dva vredan je 13 miliona evra, od kojih je 11,5 miliona evra udeo Fonda Regionalnog stambenog programa, kojim upravlja Banka za razvoj Saveta Evrope, dok je 1,5 miliona evra udeo Republike Srbije
Informator o radu  
72ms