Vesti
Četvrtak, 22. avgust, 2019.
Dodeljeni ključevi stanova u Temerinu
Dvadeset izbegličkih porodica sa prebivalištem na teritorji Temerina dobilo je ključeve novih stanova. Stanovi su namenji izbegličkim porodicama iz Bosne I Hercegovine I Hrvatske I izgradjeni su u okviru četvrtog potprojekta Regionalnog stambenog programa.

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije I ministar spoljnih poslova Ivica Dačić istakao je kolika je važnost ovog Programa I napomenuo da je u okviru Programa obezbedjena sredstva za rešavanje stambenih potreba više od sedam hiljada izbegličkih porodica. Time je ukazao na značaj uspešne relizacije Regionalnog stambenog programa, koji će mnogima promeniti živote obezbedivši im pristojne uslove za život.

"Vlada Srbije učestvuje u Regionalnom stambenom programu sa 25,3 miliona evra, pri čemu se najveći deo sredstava ulaže u zemljište i prateću infrastrukturu u jedinicama lokalne samouprave gde se grade stanovi za izbeglice", rekao je Dačić.

Regionalni stambeni program sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i CEB-a, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Švajcarske, Italije, Norveške, Danske, Turske, Luksemburga, Španija, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.

Regionalni stambeni program (RSP) je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u sve četiri zemlje.
Informator o radu  
58ms