Vesti
Sreda, 25. septembar, 2019.
Uručeni ugovori za kupovinu kuća u Bečeju
U Bečeju su uručeni ugovori za kupovinu 22 seoske kuće sa okućnicom izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a u okviru osmog potprojekta Regionalnog stambenog programa. Sredstava za kupovinu kuća obezbeđena su iz donatorskog Fonda Regionalnog stambenog programa kojim upravlja Banka za razvoj Saveta Evrope.

Vrednost pojedinačne kuće je 11000 evra.

Svečanom uručenju ugovora prisustvovali su generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović, državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu I lokalnu samoupravu Bojan Stević,predsednik opštine Bečej Dragan Tošić, šef Odeljenja za demokratizaciju Džon Klejton, pomoćnik komesara za izbeglice I migracije Ivan Gerginov, predstavnica UNHCR-a Jadranka Marić I predstavnica JUP-a Jelena Tomić.

Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu.

Sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Italije, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

U okviru Regionalnog stambenog programa do sada je dodeljeno oko 3.800 stambenih jedinica, a u toku je dodela više od 200 paketa građevinskog materijala i skoro 100 seoskih kuća.
Informator o radu  
54ms