Vesti
Ponedeljak, 14. oktobar, 2019.
Uručeni ugovori za dodelu paketa građevinskog materijala u Grockoj
Ugovori o dodeli 15 paketa građevinskog materijala uručeni su izbegličkim porodicama sa prebivalištem na teritoriji opštine Grocka.

Svečanoj ceromoniji prisustvovali su prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, predsednica opštine Grocka Živadinka Avramović, zamenica šefa Delegacije EU Brigit Kuhar, šef terenske službe UNHCR Andrei Kazakov, komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić i predstavnici Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru.

Vrednost paketa građevinskog materijala iznosi maksimalnih 9.000 evra, a sredstva su obezbeđena iz donatorskog Fonda Regionalnog stambenog programa kojim upravlja Banka za razvoj Saveta Evrope.

Prvi potpredsednik Vlade RS Ivica Dačić istakao je da Srbija posvećeno radi na pružanju pomoći i zbrinjavanju svih izbeglih lica sa prostora bivše Jugoslavije i trudi se da pruži pomoć svima kojima je potrebna.

Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu.

Sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Italije, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke
Informator o radu  
148ms